Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزای ایرنا: گفته شده اختلاسی به میزان 6 میلیارد و 600 میلیون یورو در سال‌های 89 تا 92 و در جریان دور زدن تحریم‌ها در شرکت بازرگانی پتروشیمی رخ داده است. اما آنچه در کنار این خبر توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد، نام یکی از متهمان این پرونده به نام مرجان شیخ الاسلامی است که مطابق با گزارش ایرنا «شریک متهم اصلی این پرونده است و هفت میلیون و 65 هزار و 529 یورو و هشت میلیون و710 هزار و 384 دلار تحصیل مال نامشروع کرده است و اکنون خارج از کشور متواری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

آنچه توجه کاربران فضای مجازی را به سمت این فرد جلب کرد، ارتباط او با مهدی خلجی، یکی از مخالفان جمهوری اسلامی در آمریکاست. مهدی خلجی سال‌هاست علیه جمهوری اسلامی مصاحبه‌ها و یادداشت‌های متعددی را منتشر کرده است و با اندیشکده‌های دست راستی در آمریکا همکاری می‌کند. شیخ الاسلامی که هم‌اکنون همسر خلجی است، در انتخابات مجلس ششم کاندیدای لیست‌های اصلاح‌طلب بود و ناگهان در انتخابات مجلس هشتم در لیست‌های اصولگرایان قرار گرفت. در نهایت نیز آن‌طور که سایت فرارو نوشته در سال‌های تحریم با شرکت نفت و گاز سپانیر ارتباط برقرار کرده بود و این روزها نیز در میان براندازان مخالف جمهوری اسلامی فعال است و یکی از متهمان پرونده فساد پتروشیمی‌هاست.

مطابق با داده‌کاوی‌های صورت گرفته در پست‌های توئیتری با حداقل 200 لایک، همنوایی کاسبان تحریم در داخل و حامیان تحریم در خارج از کشور یکی از پرلایک‌ترین مضامین توئیتری بود که در این رابطه منتشر شده بود. به عنوان مثال در یکی از پرلایک‌ترین توئیت‌های منتشر شده در این رابطه، «احسان بداغی» نوشته است:

«ماجرای #مرجان شیخ الاسلام آل آقا و #مهدی خلجی اثبات این ادعاست که دو استدلال «#تحریم برای پیشرفت ما نعمت است» و «#تحریم‌ها فقط حکومت را نشانه رفته اند و روی زندگی مردم تاثیری ندارند» دو روی یک سکه هستند؛ سکه #کاسبی تحریم»

 

**اولین بار چه کسانی رابطه پرونده شیخ الاسلامی با مهدی خلجی را مطرح کردند؟

با وجود آن که فضای مجازی در روز جمعه 17 اسفند ماه تحت تاثیر اخبار این پرونده قرار گرفت، اما اولین بار در ساعت 21:25 روز چهارشنبه 15 اسفند ماه این موضوع توسط کاربری به نام farhaddarush در توئیتر مطرح شد. او با انتشار عکس خبر مربوط به جلسه رسیدگی به پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی در توئیت خود گفته بود:

«کدومتون بود نوشته بود تا حالا هیچ زنی دزدی و اختلاس و فساد اقتصادی نکرده. بفرما : #مرجان شیخ الاسلام آل آقا مدیرعامل شرکت بازرگانی دنیز و هترا تجارت متهم ردیف ششم»

پس از آن کاربری به نام «پویان فخرایی» در ساعت 9 صبح روز 5 شنبه خبر اعلام کرد که مرجان شیخ الاسلامی یکی از متهمان پرونده مذکور، همسر مهدی خلجی است که این موضوع توجه سایر روزنامه‌نگاران از جمله داوود حشمتی را نیز به خود جلب کرد و وی در ساعت 14:27 همان روز در توئیتی نوشت:

«برای اینکه بفهمید چرا لوایح #FATF مهم است و مخالفت‌ها برای چیه، به دادگاه فساد پتروشیمی نگاه کنید. وظیفه آنها دورزدن #تحریم‌ها بود. بجاش ملت رو دور زدن. نکته جالب: مرجان شیخ‌الاسلام که با قرارگاه‌خاتم کار می‌کرده و سرشون کلاه گذاشته و فرار کرده، کانالا الان الان زن مهدی خلجی است.»

 

**کاربران توئیتر درباره مرجان شیخ الاسلامی و مهدی خلجی چه گفتند؟

مطابق با داده‌کاوی‌های صورت گرفته در میان 200 توئیت پرلایک اول، در روزهای جمعه و شنبه 18 و 19 اسفند ماه در مجموع بیش از 13هزار توئیت و ریتوئیت در رابطه با فساد شرکت بازرگانی پتروشیمی و یکی از متهمان آن یعنی مرجان شیخ الاسلامی و همسرش مهدی خلجی منتشر شده است. آن‌ها با هشتگ کردن اسامی افراد مذکور و همچنین انتشار هشتگ‌هایی نظیر #پتروشیمی گیت و #خلجی گیت نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. در این میان همان گونه که ذکر شد اشاره به همنوایی کاسبان تحریم در داخل و حامیان تحریم در خارج بیش از هر موضوع دیگری مورد توجه کاربران توئیتر قرار گرفت. پس از آن اخبار جزئیات پرونده مذکور بیشترین توجه کاربران توئیتری را به خود اختصاص داد.

اما نکته جالب توجه آن است که تعدادی از براندازان نیز در توئیت‌هایی ضمن انتقاد از مهدی خلجی در ادعایی خنده‌دار، وی را مخالف براندازی و حامی جمهوری اسلامی دانسته‌اند. به عنوان مثال امیر اعتماد یکی از اعضای گروه برانداز موسوم به «فرشگرد» در توئیت‌هایی وی را حافظ جمهوری اسلامی دانسته است. این قبیل توئیت‌ها که عمدتا از جانب براندازان منتشر شده، مورد استقبال کاربران مخالف جمهوری اسلامی در توئیتر قرار گرفته است و به سومین مضمون مورد توجه در توئیتر بدل گذشته است.

بیان گذشته پرابهام مرجان شیخ الاسلامی و فسادهای اقتصادی او و نیز انتقاد از مهدی خلجی با این مضمون که او از یک سو از تحریم دفاع می‌کند و از سوی دیگر از آن کاسبی می‌کند، چهارمین و پنجمین مضمون مورد توجه کاربران توئیتری در این موضوع بوده است.

رابطه مرجان شیخ الاسلامی با برخی از افراد نزدیک به دولت دهم نیز یکی دیگر از مسائلی بود که مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت. احسان بداغی در این رابطه نوشته است:

« رکورد فساد #بابک زنجانی با پرونده #پتروشیمی گیت شکسته شد. منتها مساله این است که هر دو فساد در زمان یک وزیر رخ داده است؛ #رستم_قاسمی. همین دست نام ها، بخش زیر آب مانده کوه یخ این فسادها نیستند؟

به جز #رستم قاسمی در پرونده #پتروشیمی گیت نام یک وزیر دیگر دولت #احمدی نژاد را هم نباید فراموش کرد؛ #مسعود میرکاظمی. واگذاری فسادآلود شرکت بازرگانی پتروشیمی با ترک تشریفات به مبلغی در حدود یکصد میلیارد تومان، آن هم بصورت اقساطی در دوران وزارت وی اتفاق افتاده است.»

 

**مرجان شیخ الاسلامی با کدام براندازان ارتباط داشته است؟

رابطه شیخ الاسلام با براندازان تنها به مهدی خلجی محدود نمی‌شود. کاربران توئیتری در مطالب مختلفی از روابط وی با دیگر براندازان و از جمله اعضای گروه فرشگرد پرده برداشته‌اند. یکی از کاربران توئیتر به نام «ع. ششگانی» در توئیتی نوشته است:

یکی دیگر از نکات جالب داستان #مهدی خلجی انتشار نشریه #قلمرو است. این نشریه توسط مرکز فرهنگ و هنر ایده (تاسیس شده توسط مرجان شیخ الاسلام و خلجی) چاپ می شود. یکی از دبیران این نشریه #محمدایزدی از اعضای #فرشگرد است! به نظر می رسد محمد ایزدی هم سهم خود را از سفره انقلاب گرفته باشد.

 

همچنین کاربری به نام «علی قلی‌زاده» نیز از شراکت سردبیر دویچه‌وله فارسی با مهدی خلجی پرده برداشته و گفته است:

«کاش سردبیر دویچه‌وله [جمشید برزگر] درمورد شراکت با همسر و شریک این متهم فراری توضیح بدهد. برزگر در شرکت MEDIA AID FOUNDATION با خلجی شریک هست و خلجی درچندین شرکت با #مرجان شیخ الاسلام آلآقا. فساد #پتروشیمی_گیت از موتلفه تا بازوهای رسانه‌ای ویرانی‌طلبان و اندیشکده‌های ضدایرانی.»

منبع: فردا

کلیدواژه: کاربران فضای مجازی مرجان شیخ الاسلامی براندازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۱۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟

سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی تولید بنزین از متانول پتروشیمی‌ها اظهار داشت: متانول یکی از مهمترین محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی است که حدود ۱۶ میلیون تن ظرفیت‌سازی شده، حدود ۱۲ میلیون تن تولید می‌شود و از این میزان حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون صادر و یک میلیون تن نیز به مصرف بازار داخل می‌رسد.

ظرفیت تولید متانول به ۲۷ میلیون تن می‌رسد

وی افزود: ما اکنون بعد از چین، عربستان و ترینیداد و توباگو مقام چهارم تولید متانول جهان را داریم که بنا بر این است تا ۲۰۲۸ ظرفیت تولید این محصول به ۲۷ میلیون تن برسد و در این صورت به تولیدکننده دوم جهان در حوزه تولید متانول تبدیل خواهیم شد.

در دنیا با متانول چه می‌کنند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: متانول از طریق گاز متان پارس جنوبی و سایر میادین تولید می‌شود، گاز پروپان و بوتان را جدا می‌کنیم و گاز ترش متان به واحدهای متانول‌سازی تحویل داده می‌شود البته از زغالسنگ هم متان را استخراج از آن متانول تولید می‌کنند یعنی تولید گاز چین عمدتا بر منبای زغالسنگ است بنابراین تعرفه‌هایی بر متانول وارداتی ایران وضع می‌کنند که تولید متانول از زغالسنگ در کشورشان دچار مشکل نشود.

بازار صادراتی ایران

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید فعلی متانول ما به بازار چین و ۱۰ درصد به بازار هند می‌رود، تصریح کرد: علت اینکه ایران سرمایه‌گذاری زیادی روی این متانول کرده این است که اولا از اولین واحدهایی بود که در حوزه پتروشیمی راه‌اندازی شده و ما تقریبا تکنولوژی آن را داریم، همچنین سودآوری زیاد این صنعت باعث شده که به توسعه آن گرایش وجود داشته باشد و علیرغم برنامه‌هایی که برای توسعه صنایع پایین‌دست این محصول وجود دارد اما سرمایه‌گذاران تمایل دارند که واحد متانول احداث و گاز تولیدی تبدیل به متانول و در بازار داخل و صادرات بفروشند.

کاربرد متانول

به گفته حسینی؛ وزارت نفت ادعا دارد که در این سال‌ها واحدهای متانولی ۷ میلیارد دلار سود بین سهامداران توزیع واحدهای تولیدی کرده‌اند که سود بسیار بالایی است، ما قطعا می‌توانیم از این فرصت و سرمایه‌گذاری که ایجاد شده به نحو احسن استفاده کنیم، یعنی می‌توان از متانول به صورت ساده برای اکتان‌افزایی، برای تهیه MTB و همچنین مواد تولید لاستیک استفاده کرد و یا اینکه در برخی جاها به عنوان سوخت به مصرف می‌رسد، یعنی می‌توان به بنزین اضافه کرد.

وی ادامه داد: شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی مجوز داده تا ۵ درصد به بنزین متانول اضافه شود، بیش از ۵ درصد اضافه شود هم میزان اکتان به شدت بالا می‌رود و هم اینکه باعث می‌شود خورندگی افزایش یافته و موتور خودرو خشک شود، البته در دیگر کشورها اقداماتی برای استفاده از متانول در سوخت انجام داده‌اند، یعنی باید فرایند جدیدی طی شود.

کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی ناترازی بنزین

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: در دنیا برای اضافه کردن متانول به بنزین از یک روان‌کننده ویک نوع ادتیو استفاده می‌کنند که اولا اکتان بنزین را در حد ۹۵ درجه نگاه می‌دارد و نگرانی در مورد خورندگی (کروژن) موتور را برطرف می‌کند، همچنین گازهای خروجی از اگزوز فاقد آلایندگی می‌شود، بنابراین می‌تواند برای کشور مفید باشد، ضمن اینکه از این طریق می‌توانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بنزین را تامین کنیم.

وی بیان داشت: متانول را می‌توان هم ساده به عنوان اکتان‌افزا استفاده کرد و هم اینکه می‌تواند به زنجیره تولید رفته و تبدیل به اتانول، پروپیلن و الفین شود، اکنون پروژه‌هایی در ایران برای تبدیل متانول به اتانول شروع شده حتما ما می‌توانیم بر پایه متانول تولیدی؛ صنعت پتروشیمی را در پایین دست‌توسعه داده و زنجیره سوم پتروشیمی را در کشور تکمیل کنیم.

صرفه متانولی شدن بنزین

حسینی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با استفاده از ادتیو و سایر کمک‌کننده‌ها متانول را به بنزین اضافه کنیم هم بابت صادرات این محصول نگرانی نداریم و هم اینکه مقرون به صرفه است، اکنون قیمت بنزین حداقل ۸۰۰ دلار در تن است در حالی که متانولی که صادر می‌کنیم به طور متوسط حدود ۵۰ میلیون دلار است، بنابراین هم می‌تواند باعث کاهش قیمت بنزین تولیدی برای کشور شود و هم اینکه از صادرات متانول به صورت خام جلوگیری می‌کند.

در نیروگاه‌ها هم کاربرد دارد؟

وی گفت: در حال حاضر کشورهای دیگر از متانول در حوزه تولید بنزین استفاده می‌کنند حتی چینی‌ها در برخی شهرهای بزرگ از متانول برای خطوط تاکسی استفاده می‌کنند، شاید بتوان به صورت مستقیم به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها نیز به مصرف رساند و هم اینکه با ترتیباتی به بنزین اضافه کرد، قطعا استفاده از ترکیب بنزین متانول و ادتیو کمک زیادی به کاهش کسری تراز بنزین خواهد کرد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: در کشورهایی مثل مالزی و چین بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها را تبدیل به بنزین ۹۵ و ۹۷ می‌کنند و با استفاده از متانول و ادتیو به بازار سایر کشورها صادر می‌کنند، هیچ متخصص و کارشناسی هم بر بنزین تولیدی از این ترکیب ایراد وارد نمی‌کند زیرا آزمایش انجام شده نشان داده بقیه آیتم‌ها هیچ تغییری نکرده و در حالی که گازهای سمی تثبیت شده و خورندگی هم زیاد نشده، اکتان افزایش یافته است.

کاهش آلایندگی

وی تاکید کرد: یکی از علت‌های فعلی آلودگی هوای کشور اکتان پایین بنزین تولیدی است و هم اینکه بعضا استانداردهای یورو ۴ را ندارند در حالی که با استفاده از متانول می‌توان اکتان همه بنزین تولیدی کشور را در حد ۹۵ افزایش داد و به این ترتیب حتما باعث کاهش آلودگی می‌شود چون بنزن و آروماتیک افزایش پیدا نمی‌کند و سولفور کم می‌شود نتیجه اینکه به کاهش آلودگی و بهبود سوخت خودروهای کشور کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • مهدوی: نامه تشکل ها به رهبری موضوع جدیدی نیست
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟