Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا- رسانه های داخلی در بررسی ابعاد پرونده فساد مالی در پتروشیمی بیش از همه به نقش و سوابق 'مرجان شیخ الاسلامی' که شریک متهم اصلی این پرونده معرفی شده و هم اکنون متواری و به اپوزیسیون خارج از کشور پیوسته است، پرداخته اند.

روز چهارشنبه هفته گذشته اولین جلسه از دادگاه رسیدگی به فساد در پتروشیمی آغاز شد و ریاست این دادگاه را قاضی «اسدالله مسعودی مقام» به عهده داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار شد به اتهام های برخی اعضای هیات مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی رسیدگی شود. به گفته قاضی، این پرونده 14 متهم دارد.
در دومین جلسه دادگاه متهمان بررسی فساد در پتروشیمی که روز شنبه برگزار شد، نماینده دادستان گفت: «مرجان شیخ الاسلامی آل آقا» که شریک متهم اصلی این پرونده است مبلغ هفت میلیون و 65 هزار و 529 یورو و هشت میلیون و 710 هزار و 384 دلار تحصیل مال غیر مشروع کرده است و اکنون خارج از کشور متواری است.
به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی خبرگزاری ها، تارنماها و روزنامه ها نشان می دهد که رسانه های نزدیک به هر دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا به پرهیز از
سیاسی کردن مسأله فساد مالی در پتروشیمی که موجب فراموش کردن اصل موضوع می شود، دعوت کرده اند.
رسانه های اصلاح طلب در ارتباط با این پرونده، محورهای دیگری مانند؛«فقدان شفافیت در نظام مالی، عامل ناتوانی در مبارزه بافساد» و «نقش زنگنه در کشف پرونده تخلف پتروشیمی» مورد توجه قرار دادند.
در سوی دیگر برخی رسانه های منسوب به جریان اصولگرا افشای فساد در پتروشیمی را نسخه ای برای تمکین به FATF و هدایت افکار عمومی برای اهدافی خاص تعبیر کرده اند.
این رسانه ها در ارتباط با پرونده فساد مالی در پتروشیمی همچنین به موضوع حضور داماد وزیر سابق در کنار متهمان این پرونده و سابقه حمایت اصلاح طلبان از مرجان شیخ الاسلامی اشاره کردند.
«تشکیک اپوزیسیون خارج کشور درباره هویت و ماموریت مرجان شیخ الاسلامی» یکی دیگر از محورهای مورد توجه رسانه های اصولگرا در این زمینه است.

این رسانه ها رسانه های اصلاح طلب
-----------------------
**پرهیز از سیاسی کردن مسأله فساد و فراموش کردن اصل موضوع
روزنامه مردم سالاری در گزارشی نوشت: با زن هفت خط پرونده فساد در پتروشیمی بیشتر آشنا شوید؛ مرجان شیخ الاسلامی آل‌آقا مفسد اقتصادی هفت خطی که به‌خاطر پرونده فساد کلان در پتروشیمی، نام‌اش بر سر زبان‌ها افتاده کیست؟ او هم در لیست جبهه مشارکت قرار داشته، هم در لیست اصولگریان برای ورود به انتخابات مجلس هشتم قرار داشته، هم معتقد بوده که در آغاز دهه نود شمسی تحریم‌ها را دور می‌زده و به کشور خدمت می‌کرده و هم با مهدی خلجی یک عضو اپوزیسیون خارج کشور ازدواج کرده که خواستار تشدید تحریم‌ها و فشارها علیه ایران است! متن حاضر را تا انتها بخوانید تا با این مجرم اقتصادیِ هزارچهره بیشتر آشنا شوید. به گزارش مردم سالاری آنلاین، پرونده فساد در پتروشیمی نام یکی از متهمان را در فضای مجازی در ابعاد گسترده‌ای بر سر زبان‌ها انداخته است. موضوع این پرونده آن است که رضا حمزه‌لو، مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی، به همراه سیزده متهم دیگر پرونده در جریان انتقال ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی به کشور، با بهانه قرار دادن تحریم‌های اواخر دولت احمدی‌نژاد، مبلغ 6 میلیارد و 656 میلیون یورو اخلال در نظام اقتصادی کشور داشته‌اند. برخی در ایران بلافاصله خواستند پرونده فساد مرجان شیخ الاسلامی را سیاسی کنند. برخی از اصولگریان ظرف روزهای گذشته به دنبال این بودند که اثبات کنند مرجان شیخ الاسلامی اصلاح‌طلب بوده و به همین ترتیب برخی از اصلاح‌طلبان نیز به دنبال سرنخ‌هایی رفتند که اصولگرا بودن وی را نشان دهند! این رویکرد، سیاسی کردن مسأله فساد و فراموش کردن اصل موضوع است. افرادی نظیر مرجان شیخ الاسلامی، مفسدانی هستند که از همه چیز، از دین و مذهب گرفته تا جناح ‌بندی‌های سیاسی و رانت‌های اطلاعاتی، استفاده می‌کنند تا پول‌های بیت‌المال را به مفت و مجانی به جیب بزنند و در نهایت، به خارج از کشور بگریزند. بسیاری از خارج‌نشینان هم از این موارد استقبال می‌کنند و اتفاقاً خوشحال می‌شوند که اصل مسأله فساد در بازی‌های سیاست‌زده جناحی گم شود. مسأله اصلی این است که چگونه مرجان شیخ الاسلامی‌ها توانسته‌اند به این سادگی با سرمایه‌های ملت بازی کنند و چرا رسیدگی به جرائم آن‌ها چند سال به‌ طول انجامیده و برای جرم اوایل دهه 90، تازه دادگاه تشکیل شده است؟

روزنامه آفتاب یزد با مطرح کردن سوالی در مورد چگونگی معروف شدن مرجان شیخ الاسلامی بعد از ماه‌ها خروج از کشور، عنوان کرد: به یک باره نامی که در میانه‌های تابستان سال 96 رهسپار کانادا شده بود طی روزهای گذشته در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت. یعنی یکسال و نیم بعد. این بار پای یک زن درمیان است. حالا دیگر همه او را می‌شناسند. خیلی بیشتر از زمانی که در روزنامه‌های اصلاح‌طلب «صبح امروز» و «همبستگی» حضور داشت. خیلی بیشتر از زمانه‌ای که به واسطه آشنایی با سید محمد بهشتی، مدیر خبرگزاری میراث فرهنگی شد. خیلی بیشتر از زمانی که در انتخابات مجلس ششم در لیست مشارکت قرار گرفت و خیلی بیشتر از آنکه ناگهان به سمت راست گرایش پیدا کرد و نزدیک شد به یاران اصولگرا و از لیست «ائتلاف اصولگرایان مستقل تهران» و بعد هم لیست انتخاباتی جریان اصولگرای جمعیت زنان جمهوری اسلامی برای انتخابات مجلس هشتم سردر آورد. اما داستان شهرت امروز این زن همان ماجرای معروف دورزدن تحریم‌هاست. شیخ الاسلامی تنها نیست، در پرونده اخلال کلان در حوزه پتروشیمی پای خیلی‌ها در میان است. شیخ الاسلامی که در تابستان 96 ابتدا به ترکیه و سپس به کانادا رفته است اکنون شبکه‌های اجتماعی را نیز به تکاپو‌انداخته است. عده‌ای باردیگر از کاسبان تحریم سخن گفته‌اند و او را سردسته این روال دانسته‌اند. عده‌ای از سکوت برخی رسانه‌های عمدتا اصولگرا انتقاد کرده‌اند و دلیل این سکوت را قرابت او در دوره‌ای به اصولگرایان توصیف می‌کنند، عده‌ای هم اصلاح‌طلبان را به نقد درآورده‌اند که چرا به طور کلی منکر نزدیکی شیخ‌الاسلامی به خودشان شده‌اند و از در انکار، افکار عمومی را به آدرس‌های دیگر حواله می‌دهند؟

**فقدان شفافیت در نظام مالی، عامل ناتوانی در مبارزه بافساد
روزنامه آرمان در یادداشتی ابراز کرد: عمده علت عدم توفیق در مبارزه با فساد را می‌توا‌ن در فقدان شفافیت در نظام مالی و پولی کشور جست‌وجو کرد. عدم شفافیت که رانتخواران، کلاهبرداران، واسطه‌گران و دلالان خواهان آن هستند، همین را می‌رساند. لذا وقتی می‌توانیم به طور سیستماتیک جلوی فساد را بگیریم که سیستم اطلاعاتی شفافی داشته باشیم. مبارزه با فساد و پولشویی با شعار امکان‌پذیر نیست؛ چرا که در مبارزه با فساد باید عملگرایی با مولفه‌های خاص خود را سر لوحه کار قرار داد. اگر شفافیت در تمام ابعاد پولی، مالی و اداری به سیستم بازگردد این مساله منتج به انضباط اقتصادی در کشور خواهد شد. طی سالیان گذشته شاهد بودیم که به دلیل فقدان شفافیت در کشور امثال شهرام جزایری، بابک زنجانی و مرجان شیخ‌الاسلامی‌ها ظهور کرده و موجب گسترش فساد در کشور شدند. لذا برای مبارزه با فساد باید شفافیت از بالا تا پایین در همه شئون رعایت شود تا شاهد چنین مسائلی در جامعه نباشیم که از سویی مردم در تنگناهای اقتصادی و معیشتی باشند، اما از طرف دیگر دادگاه مفسدین اقتصادی با اختلاس‌های چند میلیون یورویی را مشاهده کنند.

روزنامه ابتکار در گزارشی با عنوان «پایان سلاطین پتروشیمی» نوشت: پرونده فساد پتروشیمی در شعبه سوم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی ایران در حال رسیدگی است. نکته‌ای که این روزها درخصوص این پرونده بر سر زبان‌ها افتاده، شکستن رکورد بابک زنجانی درخصوص مبلغ اختلاس است. جزئیات این پرونده با سر و صدای زیادی همراه بوده و پای یک متهم مشهور به میان کشیده شده است. یکی از نام‌هایی که این روزها جنجال‌های زیادی را دراین‌باره به پا کرده است و نام آن را به کرات در رسانه‌های مختلف مشاهده می‌کنیم، مرجان شیخ‌الاسلامی است. باتوجه به این مسائل پرسش‌های بی شماری در خصوص اینگونه پرونده‌ها به وجود می‌آید. چگونه در یک اقتصاد، فعالان اقتصادی به راحتی می‌‌توانند به بهانه دور زدن تحریم‌ها و بازگرداندن سود حاصل از فعالیت‌های‌شان به درون کشور مبالغ هنگفتی را روانه حساب‌های شخصی‌ خودشان کنند؟ البته برخی از کارشناسان دولتی بودن اقتصاد را عاملی برای چنین اتفاقاتی می‌دانند.
«آلبرت بغزیان» استاد اقتصاد دانشگاه تهران، دور زدن محدودیت‌ها را بهانه‌ای برای جلب اعتماد می‌داند و می‌گوید: هنگامی که محدودیت‌هایی برای کشور ایران اعمال شد، قابل پیش‌بینی بود که افرادی به میان بیایند و بحث دور زدن آن محدودیت‌ها را به میان بکشند. اما من در خصوص چنین پرونده‌های معتقدم کسانی هستند که برای دور زدن تحریم‌ها محموله‌های پتروشیمی و یا هر منبع دیگری را در اختیار افراد خاصی قرار می‌دهند تا بتوانند به فعالیت‌های اقتصادی‌شان ادامه دهند، همان افراد بعد از اینکه به ارز حاصل از فروش منابع دست پیدا کردند، با وجود مبالغ بالا طمع می‌کنند و سرمایه را به درون کشور باز نمی‌گردانند. بنابراین وقتی پای یک پرونده کلاهبرداری و فساد مالی به میان می‌آید باید در ابتدای راه به دنبال افرادی بود که زمینه چنین اقداماتی را فراهم کرده‌اند و آنها را به پای میز محاکمه کشاند.
«حسن مرادی» استاد حقوق بین‌الملل نفت و انرژی نیز در خصوص پرونده فساد پتروشیمی می‌گوید: ما باید بدانیم این گروه‌ها مافیایی هستند که با شناخت بازار دست به پولشویی می‌زنند و معاملاتی را انجام می‌دهند. به عنوان مثال محموله‌های پتروشیمی را در خارج از مرزها به فروش می‌رسانند و ارز به دست آورده را به بهانه دور زدن تحریم‌ها در جهت خواسته‌ها خود هزینه کرده و سرمایه‌های کلانی را به ثروت خود اضافه می‌کنند. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر کسانی آمدند و از دلار دولتی سوءاستفاده کردند باید به شدیدترین شکل تنبیه شوند چراکه چنین اقداماتی باعث اخلال در بازار می‌شود، همان‌گونه که این کلاهبرداری حجم بالایی از انرژی ما را در برگرفت و باعث هدر رفتن انرژی‌ کشور شد. اگر یک یا دو مورد از این اتفاق‌ها رخ می‌داد می‌توانستیم بگوییم که قابل حل است و جای نگرانی نیست، اما متاسفانه این روزها چنین رخدادهایی به شیاع رسیده و رسیدگی به‌ آن‌هم دشوار شده است. امیدوارم با افزایش شفافیت در اقتصاد بتوانیم از بروز دوباره چنین اتفاقاتی جلوگیری کنیم.

**نقش زنگنه در کشف پرونده تخلف پتروشیمی
«عزت‌الله یوسفیان‌ ملا» سخنگوی کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس در مورد پرونده اخلال اقتصادی در حوزه پتروشیمی به تارنمای عصرایران گفت: کشف این پرونده حاصل تلاش‌های وزیر نفت است. بارها آقای زنگنه در این زمینه تلاش کردند و این‌ بار به سرانجام رسید. برخی از پرونده‌های ما پرونده‌هایی هستند که ناگهان بیدار می‌شوند. اگر در مورد پرونده آقای درمنی در روزهای آخر رأی صادر نمی‌شد شاید این پرونده از بین می‌رفت. برخی از این پرونده‌ها مربوط به 5 یا 6 سال قبل است. مشکل این است که بسیاری از افراد متهم هستند و از کشور خارج شده‌اند و با کمال تأسف اقدامات اساسی برای بازگرداندن متهمان صورت نمی‌گیرد. مگر این که نیروهای وزارت اطلاعات بروند و فرد مورد نظر را به ایران برگردانند.

رسانه های اصولگرا
--------------------
**افشای فساد در پتروشیمی، نسخه ای برای تمکین به FATF
روزنامه جوان در گزارشی نوشت: سال هاست که اخبار افشاگرانه در خصوص مفاسد بزرگ اقتصادی تبدیل به جزیی جدا نشدنی از فضای رسانه‌ای ایران شده است. شاید برخی تصور کنند که انتشار این اخبار در نهایت به شفاف شدن هر چه بیشتر جامعه و از بین رفتن حاشیه امن برای مفسدین منجر خواهد شد، اما نگاهی دقیق به متن و عمق ماجرا نشان می‌دهد که بعضاً بازی پیچیده‌تری در خصوص انتشار این اخبار وجود دارد. انتشار اخبار دروغ در میانه تحولات سریع اقتصادی و سیاسی یکی از مهم‌ترین ابزار‌های هدایت افکار عمومی به سمت اهداف و مقاصد خاص است. ابزاری که در متون مربوط به جنگ روانی از آن به عنوان ضد اطلاعات نام برده می‌شود. جالب اینجاست که در پرونده‌های مربوط به فساد اقتصادی نیز بار‌ها از چنین ترفندی در رسانه‌ها برای انحراف افکار عمومی ایجاد شده است. حالا به نظر می‌رسد در جریان رسانه‌ای شدن پرونده فساد در مجموعه پتروشمی با جریانی مشابه فساد در گروه امیر منصور آریا روبه رو هستیم که به دنبال به دست آوردن اهداف خاص خود است. اما هدف چیست؟ نگاهی به اخبار این‌چنینی نشان می‌دهد که یک جریان رسانه‌ای با سوءاستفاده از این پرونده به دنبال برآورده کردن چندین هدف است. هدف اصلی زیان‌بار نشان دادن هر گونه تلاش برای دور زدن تحریم‌ها است. طبیعی است که در شرایط جنگی و محاصره کامل اقتصادی نمی‌توان از راه‌های عادی اقدام به فروش نفت و مشتقات نفتی کرد. با توجه به اینکه بر اساس قانون کاهش تهدید ایران و سوریه و همچنین دو فرمان اجرایی صادر شده توسط اوباما در سال 2012 هر گونه خرید محصولات پتروشمی از ایران ممنوع است، تنها راه برای ایران استفاده از روش‌های غیرمتعارف خواهد بود. حالا که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر از برجام خارج شده و تحریم‌های ثانویه علیه ایران وضع شده، برای مقاومت چاره‌ای جز دور زدن تحریم‌ها وجود ندارد، در غیراین صورت راه حل بعدی چیزی جز تسلیم بدون قید و شرط در مقابل آمریکا و شروع دوباره مذاکرات در شرایط غیرمتوازن است. طبیعی است که مفسدآمیز نشان دادن تمام اقدامات صورت گرفته برای دور زدن تحریم به نوعی حرکت در مسیر تسلیم بدون قید و شرط ایران در مقابل فشار‌های اقتصادی امریکا است. این اتفاق هم اکنون با بزرگنمایی در خصوص رقم فساد این پرونده در حال روی دادن است. تئوریزه کردن تسلیم شدن در مقابل آمریکا به بهانه مبارزه با فساد روندی است که به صورت پنهان از سوی برخی جریان‌ها در حال پیگیری است. آدرس غلطی که در قالب یک عملیات فریب بزرگ در حال انجام است.

تارنمای مشرق در گزارشی به نقل از کانال تلگرامی «محمد ایمانی» تحلیلگر مسائل سیاسی نوشت: گفتار دولت و طیف حامی آن نقطه مقابل رفتار آنهاست. از شفافیت می گویند، ژست مبارزه با رانت، فساد و پولشویی می گیرند اما در دوره مدیریت و کارنامه آنها اختلاس 16 هزار میلیارد تومانی صندوق فرهنگیان، تنظیم فهرست انتخاباتی امید با دریافت 2 میلیارد تومان از نامزدها ثبت شده است. طیفی که بالغ بر سی سال در دولت های مختلف حاکم بوده و باید پاسخگوی سوء مدیریت و رانت آفرینی خود باشند، اکنون که بی کفایتی شان برای مردم آشکار شده، فن بدل می زنند و طلبکاری می کنند و برای خودتحریمی در قالب تمکین به FATF نسخه می پیچند.

**حضور داماد وزیر سابق در کنار متهمان
روزنامه جوان در گزارشی عنوان کرد: با برگزاری دومین جلسه دادگاه پرونده پتروشیمی، ابهامات بسیاری در این‌باره به وجود آمده است پرونده‌ای که امروز با حاشیه‌های بسیاری همراه شده است، چند متهم اصلی دارد؛ حمزه‌لو، مرجان شیخ‌الاسلامی‌آل‌آقا، علی اشرف ریاحی و محمدحسین شیرعلی متهمان اصلی این پرونده هستند که از این چهار نفر، شیخ‌الاسلامی‌آل‌آقا و شیرعلی به خارج از کشور گریخته‌اند. شیرعلی از مسئولان سابق وزارت اطلاعات است که در حوزه انرژی سوابق عجیبی دارد و برای اهالی صنعت نفت نامی شناخته شده است. علی اشرف‌ریاحی دیگر متهم این پرونده، از مدیران وقت شرکت بازرگانی پتروشیمی و داماد محمدرضا نعمت‌زاده وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت است.

تارنمای مشرق در گزارشی اعلام کرد: دادگاه متهمان نفتی علاوه بر مرجان شیخ الاسلام شاهد حضور ریاحی داماد نعمت زاده نیز بود. «علی اشرف ریاحی» داماد محمدرضا نعمت زاده وزیر سابق صنعت و مشاور فعلی وزیر نفت که از متهمان اصلی پرونده فساد پتروشیمی به شمار می‌رود. وی همکار اصلی مرجان شیخ الاسلام و محسن احمدیان است که در کیفرخواست قرائت شده در دادگاه نقش منحصر به فردی در سواستفاده از پول‌های پتروشیمی داشتند.

**سابقه حمایت اصلاح طلبان از مرجان شیخ الاسلامی
روزنامه کیهان گزارش داد: مدعیان اصلاحات در حالی تلاش می‌کنند ارتباط «مرجان شیخ‌الاسلامی آل آقا» متهم پرونده بزرگ فساد در پتروشیمی با این جریان را کتمان کنند که وی با شعار «خاتمی را تنها نخواهم گذاشت» به عنوان عضو جبهه مشارکت در فهرست اصلاح‌طلبان مجلس ششم قرار گرفته بود. قاضی مسعودی مقام رئیس‌ شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی در حاشیه دومین جلسه محاکمه متهمان پتروشیمی، در جمع خبرنگاران درباره اینکه رقم دقیق این پرونده چه میزان است، گفت: رقم اصلی اخلال در نظام اقتصادی کشور 6 میلیارد و 656 میلیون یورو است؛ اما به این معنا نیست که تمام این رقم توسط متهمان تصاحب شده باشد. به گفته نماینده دادستان، مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا مدیرعامل دنیز و هترا تجارت یکی از متهمان اصلی و البته فراری این پرونده است که شریک اصلی رضا حمزه‌لو بوده است. وی وجوه حاصله را به بهانه تحریم‌ها به حساب شرکت‌های خود واریز می‌کرد و همکار اصلی حمزه‌لو بوده که در خارج از کشور به سر می‌برد. افشاگری‌ها درباره ارتباطات مشکوک این دزد بیت‌المال با ضد انقلاب خارج‌نشین، از سلطنت‌طلبان گرفته تا دشمنان حجاب و اصلاح‌طلبان قدیم و براندازان امروز همچنان ادامه دارد و رسوایی بزرگی را برای این جماعت رقم زده است. باید منتظر ماند و دید آقای خاتمی، مدعیان اصلاحات و سلطنت‌طلبان چه توضیحی برای این رابطه عجیب و غریب دارند و چه شد خانمی که قرار بود خاتمی را تنها نگذارد، با پول‌های دزدی از مردم سر از کانادا و آمریکا درآورد.

روزنامه صبح نو در گزارشی آورده است: هفته گذشته بود که پس از پنج سال از آغاز رسیدگی به پرونده فساد در پتروشیمی، این پرونده روی میز قاضی مسعودی‌مقام قرار گرفت و روز گذشته دومین جلسه رسیدگی به آن برگزار شد، در این میان اما جریان اصلاح‌طلب و رسانه‌های زنجیره‌ای آن‌ها در تلاش‌اند تا اتهام این فساد پتروشیمی را متوجه اصولگرایان کنند درحالی‌که جبهه مشارکت خود مسوول ورود یکی از مهم‌ترین متهمان این پرونده در جریان سیاسی کشور بود! در جریان نخستین جلسه رسیدگی به اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و 13متهم دیگر در یکی از شعب دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم مفسدان اقتصادی نام یک خانم شنیده شد؛ مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا. شخصی که بیش از 13متهم دیگر موردتوجه افکار عمومی و فضای مجازی قرار گرفت. به گفته قاضی پرونده، قاضی مسعودی، وی به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال نامشروع متهم است. اما این میزان هنگفت تخلفات مالی شیخ الاسلام نبود که او را از 13متهم دیگر برای افکار عمومی متفاوت ساخت. بلکه روابط خانوادگی و سابقه فعالیت‌های سیاسی او و همسرش، این‌چنین موردتوجه افکار عمومی قرار گرفت.

**پرهیز از برخورد سیاسی با پرونده تخلفات پتروشیمی
تارنمای الف در یادداشتی نکاتی را درباره این پرونده و این دادگاه بر می شمارد که عبارتند از:
1- در چند روز اخیر از این پرونده به‌ عنوان بزرگترین پرونده اختلاس تاریخ کشور یا اختلاس 100هزار میلیارد تومانی نام برده شده که غلط به نظر می‌رسد. منشا این ادعا عدم دقت در جزئیات کیفرخواست دادگاه است. پس این ادعا که 100 هزار میلیارد تومان اختلاس رخ داده اشتباه است البته اگر حتی یک ریال هم از اموال بیت‌المال و مردم به ناحق تصاحب شده باشد باید با جدّ با آن برخورد کرد و خاطیان به سزای اعمال خود برسند، ولی نباید در باره حجم تخلفات سیاه نمایی شود و اطلاعات غلط به مخاطبان داد.
2- نام مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا که در ردیف متهمین این پرونده است مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. ماجرای شیخ‌الاسلامی هم در نوع خود بسیار جالب است. مرجان شیخ‌الاسلامی در سال‌های اصلاحات، اصلاح‌طلب بوده و در روزنامه اصلاح‌طلب همبستگی فعالیت می‌کرده است. اما اینکه بخشی از اموال مردم سر از کانادا در می‌آورد و خرج حمایت از تحریم علیه همین ملت می‌شود، از عجایب روزگار است.
3- یکی دیگر از متهمان این پرونده علی اشرف ریاحی است که وی داماد نعمت‌زاده، وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت است.
4- این فساد به بهانه دور زدن تحریم‌ها صورت گرفته است. در این زمینه باید گفت تحریم‌ها زورگویی مضاعف آمریکاست که تلاش می‌کند با هر حربه‌ای استقلال کشور ما را هدف قرار دهد. تحریم‌ها هزینه‌ای است که ما برای استقلالمان می‌دهیم و برای خنثی کردنشان باید آنها را دور بزنیم. البته در مسیر دور زدن تحریم‌ها بیش از همیشه دستگاه‌های نظارتی باید مراقب باشند تا تخلفی صورت نگیرد و هزینه آن به پای استقلال کشور واریز نشود.
5- با طرح جزئیات پرونده در رسانه‌ها برخی از فعالان رسانه‌ای و سیاسی تلاش کردند با طرح اینکه این فساد در دوره کدام وزیر رخ داده یا اینکه شیخ‌الاسلامی با خانواده کدام وزیر دوست بوده است و مسائلی مشابه، برخوردی سیاسی با مسئله داشته باشند. این افراد عموما اصلاح‌طلب تلاش کردند اینگونه وانمود کنند چون این فساد در دولت احمدی‌نژاد رخ داده پس اصولگرایان فساد دارند.
6- در آخر هم باید گفت ضعف اطلاع‌رسانی قوه قضاییه در این پرونده هم مشهود است. البته همین‌قدر که جزئیات پرونده در رسانه‌ها منتشر شده، گامی به پیش است، اما جزئیات پرونده به درستی منتشر نشده و باعث شده رسانه‌ها از این اطلاع‌رسانی ضعیف سو استفاده کنند و حجم تخلفات پرونده را بزرگ‌نمایی کنند.

**تشکیک اپوزیسیون خارج کشور درباره هویت و ماموریت متهم فراری
خبرگزاری مهر در گزارشی می نویسد: شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی این روزها میزبان 14 متهم پرونده 6.6 میلیارد یورویی معروف به پرونده فساد در پتروشیمی است که در این بین نام یکی از متهمان بیش از بقیه به گوش می‌رسد. «مرجان شیخ الاسلامی آل‌آقا از متهمان اصلی این پرونده می‌باشد که بنا به اظهار نماینده دادستان، متهم به تحصیل مال نامشروع بوده و اکنون به خارج از کشور متواری است. فعالیت‌های سیاسی و زندگی شخصی نامبرده واکنش‌های بسیاری را در فضای مجازی و بین فعالان رسانه‌ای برانگیخته است. شیخ الاسلامی که همسر سوم «مهدی خلجی» کارشناس شبکه‌های بی‌بی‌سی و رادیوفرداست. زیست چندگانه و منافقانه اینگونه افراد در طول سالیان گذشته، باعث شده است که حتی در میان اپوزیسیون خارج نشین هم غیرقابل اعتماد و مشکوک جلوه کنند و به نفوذی بودن متهم باشند کما اینکه دفاع کانال متقلب و رسوای آمدنیوز از خلجی در برابر انتقادات وارده، بخش بزرگی از فعالان برانداز را نسبت به هویت و مأموریت اصلی وی دچار تردید کرده است.
*گروه نشریات خبری
پژوهش**9160**1025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مرجان شيخ الاسلامي فساد پتروشيمي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۵۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟

سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی تولید بنزین از متانول پتروشیمی‌ها اظهار داشت: متانول یکی از مهمترین محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی است که حدود ۱۶ میلیون تن ظرفیت‌سازی شده، حدود ۱۲ میلیون تن تولید می‌شود و از این میزان حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون صادر و یک میلیون تن نیز به مصرف بازار داخل می‌رسد.

ظرفیت تولید متانول به ۲۷ میلیون تن می‌رسد

وی افزود: ما اکنون بعد از چین، عربستان و ترینیداد و توباگو مقام چهارم تولید متانول جهان را داریم که بنا بر این است تا ۲۰۲۸ ظرفیت تولید این محصول به ۲۷ میلیون تن برسد و در این صورت به تولیدکننده دوم جهان در حوزه تولید متانول تبدیل خواهیم شد.

در دنیا با متانول چه می‌کنند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: متانول از طریق گاز متان پارس جنوبی و سایر میادین تولید می‌شود، گاز پروپان و بوتان را جدا می‌کنیم و گاز ترش متان به واحدهای متانول‌سازی تحویل داده می‌شود البته از زغالسنگ هم متان را استخراج از آن متانول تولید می‌کنند یعنی تولید گاز چین عمدتا بر منبای زغالسنگ است بنابراین تعرفه‌هایی بر متانول وارداتی ایران وضع می‌کنند که تولید متانول از زغالسنگ در کشورشان دچار مشکل نشود.

بازار صادراتی ایران

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید فعلی متانول ما به بازار چین و ۱۰ درصد به بازار هند می‌رود، تصریح کرد: علت اینکه ایران سرمایه‌گذاری زیادی روی این متانول کرده این است که اولا از اولین واحدهایی بود که در حوزه پتروشیمی راه‌اندازی شده و ما تقریبا تکنولوژی آن را داریم، همچنین سودآوری زیاد این صنعت باعث شده که به توسعه آن گرایش وجود داشته باشد و علیرغم برنامه‌هایی که برای توسعه صنایع پایین‌دست این محصول وجود دارد اما سرمایه‌گذاران تمایل دارند که واحد متانول احداث و گاز تولیدی تبدیل به متانول و در بازار داخل و صادرات بفروشند.

کاربرد متانول

به گفته حسینی؛ وزارت نفت ادعا دارد که در این سال‌ها واحدهای متانولی ۷ میلیارد دلار سود بین سهامداران توزیع واحدهای تولیدی کرده‌اند که سود بسیار بالایی است، ما قطعا می‌توانیم از این فرصت و سرمایه‌گذاری که ایجاد شده به نحو احسن استفاده کنیم، یعنی می‌توان از متانول به صورت ساده برای اکتان‌افزایی، برای تهیه MTB و همچنین مواد تولید لاستیک استفاده کرد و یا اینکه در برخی جاها به عنوان سوخت به مصرف می‌رسد، یعنی می‌توان به بنزین اضافه کرد.

وی ادامه داد: شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی مجوز داده تا ۵ درصد به بنزین متانول اضافه شود، بیش از ۵ درصد اضافه شود هم میزان اکتان به شدت بالا می‌رود و هم اینکه باعث می‌شود خورندگی افزایش یافته و موتور خودرو خشک شود، البته در دیگر کشورها اقداماتی برای استفاده از متانول در سوخت انجام داده‌اند، یعنی باید فرایند جدیدی طی شود.

کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی ناترازی بنزین

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: در دنیا برای اضافه کردن متانول به بنزین از یک روان‌کننده ویک نوع ادتیو استفاده می‌کنند که اولا اکتان بنزین را در حد ۹۵ درجه نگاه می‌دارد و نگرانی در مورد خورندگی (کروژن) موتور را برطرف می‌کند، همچنین گازهای خروجی از اگزوز فاقد آلایندگی می‌شود، بنابراین می‌تواند برای کشور مفید باشد، ضمن اینکه از این طریق می‌توانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بنزین را تامین کنیم.

وی بیان داشت: متانول را می‌توان هم ساده به عنوان اکتان‌افزا استفاده کرد و هم اینکه می‌تواند به زنجیره تولید رفته و تبدیل به اتانول، پروپیلن و الفین شود، اکنون پروژه‌هایی در ایران برای تبدیل متانول به اتانول شروع شده حتما ما می‌توانیم بر پایه متانول تولیدی؛ صنعت پتروشیمی را در پایین دست‌توسعه داده و زنجیره سوم پتروشیمی را در کشور تکمیل کنیم.

صرفه متانولی شدن بنزین

حسینی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با استفاده از ادتیو و سایر کمک‌کننده‌ها متانول را به بنزین اضافه کنیم هم بابت صادرات این محصول نگرانی نداریم و هم اینکه مقرون به صرفه است، اکنون قیمت بنزین حداقل ۸۰۰ دلار در تن است در حالی که متانولی که صادر می‌کنیم به طور متوسط حدود ۵۰ میلیون دلار است، بنابراین هم می‌تواند باعث کاهش قیمت بنزین تولیدی برای کشور شود و هم اینکه از صادرات متانول به صورت خام جلوگیری می‌کند.

در نیروگاه‌ها هم کاربرد دارد؟

وی گفت: در حال حاضر کشورهای دیگر از متانول در حوزه تولید بنزین استفاده می‌کنند حتی چینی‌ها در برخی شهرهای بزرگ از متانول برای خطوط تاکسی استفاده می‌کنند، شاید بتوان به صورت مستقیم به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها نیز به مصرف رساند و هم اینکه با ترتیباتی به بنزین اضافه کرد، قطعا استفاده از ترکیب بنزین متانول و ادتیو کمک زیادی به کاهش کسری تراز بنزین خواهد کرد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: در کشورهایی مثل مالزی و چین بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها را تبدیل به بنزین ۹۵ و ۹۷ می‌کنند و با استفاده از متانول و ادتیو به بازار سایر کشورها صادر می‌کنند، هیچ متخصص و کارشناسی هم بر بنزین تولیدی از این ترکیب ایراد وارد نمی‌کند زیرا آزمایش انجام شده نشان داده بقیه آیتم‌ها هیچ تغییری نکرده و در حالی که گازهای سمی تثبیت شده و خورندگی هم زیاد نشده، اکتان افزایش یافته است.

کاهش آلایندگی

وی تاکید کرد: یکی از علت‌های فعلی آلودگی هوای کشور اکتان پایین بنزین تولیدی است و هم اینکه بعضا استانداردهای یورو ۴ را ندارند در حالی که با استفاده از متانول می‌توان اکتان همه بنزین تولیدی کشور را در حد ۹۵ افزایش داد و به این ترتیب حتما باعث کاهش آلودگی می‌شود چون بنزن و آروماتیک افزایش پیدا نمی‌کند و سولفور کم می‌شود نتیجه اینکه به کاهش آلودگی و بهبود سوخت خودروهای کشور کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • لبه تیغ
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟